Telefoon: 088-22 11 444

Created jtemplate joomla templates

Het is mogelijk om bij Lector Studiebegeleiding een geprotocolleerde en volledig vergoede behandeling van dyslexie te volgen, voor aanmeldingen die via het HCO onderwijsadviesbureau en de Begeleidingsdienst voor Vrije Scholen binnenkomen bij onze partner Buro Leerlingenhulp. Buro Leerlingenhulp is gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van leerproblemen, en voert bij Lector de ONL behandelingen van dyslexie uit.

 

Uw kind komt voor deze vorm van behandeling in aanmerking indien hij/zij door het HCO of de Begeleidingsdienst voor Vrije Scholen onderzocht is op enkelvoudige ernstige dyslexie en een dyslexieverklaring is afgegeven. Hierna kan het kind doorverwezen worden en bij ons aangemeld worden voor de behandeling. Deze volledig geprotocolleerde behandeling wordt aangeboden volgens de methode van Onderwijszorg Nederland (ONL). ONL is aangesloten bij het Kwaliteitsinstituut Dyslexie en is hiermee een erkend dyslexiebehandelaar. Als medebehandelaars van ONL zijn vrijwel alle behandelaars van Buro Leerlingenhulp aangesloten bij het Kwaliteitsinstituut Dyslexie.

 

De individuele behandelingen vinden wekelijks plaats en duren 60 minuten, waarvan 45 minuten directe tijd met de leerling. De ouders en school dienen daarnaast te oefenen met het huiswerk dat wordt aangeleverd in een ONL map van de leerling. De behandeling betreft maximaal 60 begeleidingsmomenten waarin zowel de spelling- als leesproblemen aangepakt worden. Op verschillende momenten tijdens de behandeling wordt het verloop van de behandeling geëvalueerd en het spelling- en leesniveau gemeten om de vorderingen bij te houden. De ontwikkeling wordt besproken binnen een multidisciplinair team en het handelingsplan wordt regelmatig opnieuw aangepast op de behoeften van de leerling.

 

Kinderen die na 1 januari 2001 zijn geboren en de diagnose ernstige, enkelvoudige dyslexie gekregen hebben, komen in aanmerking voor de vergoedingsregeling. Mocht uw zoon of dochter niet aanmerking komen voor de (vergoede) ONL behandeling, dan is het volgen van remedial teaching bij ons een andere mogelijkheid.